7/7/08

Jumbo και Μείωση της στρατιωτικής θητείας

Ξέρω, εκ πρώτης όψεως φαίνονται δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, αλλά τι να κάνουμε; Έχω και στα δύο απορίες.

Το πρώτο: Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, η Υπουργός Εργασίας καλεί τους απεργούς να άρουν τα απεργιακά μέτρα. Εντάξει, οχι ακριβώς έτσι, αλλά μεταξύ άλλων...έτσι.

Περίμενα τουλάχιστον μια λιγότερο δημοσιοϋπαλληλική στάση από την Υπουργό της ΠΕΟ και του ΑΚΕΛ.

Το δεύτερο: Στην πρόταση για τη μείωση της θητείας κάπου πήρε το μάτι μου για μισθοφόρους. Αν υπάρχει κανένας εξίσου κομπλεξικός με μένα που τα ψάχνει αυτά ας μας ενημερώσει περισσότερο...

7 σχόλια:

Κομσομόλος είπε...

Καλώς τον σύντροφο Διεθνιστή. Καλή συνέχεια. Συμφωνώ με τους προβληματισμούς σου.

Μιχάλης είπε...

Για το πρώτο:

Η απάντηση στην απορία σου βρίσκεται μέσα στην είδηση που μας παραπέμπεις.

«Επιπλέον η Υπουργός εισηγείται να προσέλθουν σε διάλογο κάτω από την αιγίδα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και με βάση τη διαδικασία του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τα εργασιακά θέσμια της Κύπρου και με πνεύμα σύνεσης, υπευθυνότητας και καλής πίστης να καταβάλουν όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων που να ενισχύσουν και πάλι τις εργασιακές σχέσεις».

Η υπουργός ως υπουργός δεν είναι το στέλεχος της ΠΕΟ και του ΑΚΕΛ και αναγκαστικά θα πρέπει να ενεργήσει όπως προνοεί ο Κώδικας βιομηχανικών Σχέσεων.
Αυτή η διαδικασία ακολουθείται και σε αυτή τη διαδικασία παραπέμπουν και οι ίδιες οι συντεχνίες όταν ζητούν παρέμβαση του Υπουργείου σε μια εργατική διαφορά.

Για το δεύτερο:

Με βάση τις ψεσινές δηλώσεις του υπουργού άμυνας στην εκπομπή της Χαραλαμπίδου αλλά και από δημοσιεύματα σε εφημερίδες προκύπτει ότι λόγω της μείωσης του χρόνου της θητείας θα μειωθεί και ο αριθμός των κληρωτών εθνοφρουρών.
Υπάρχει η εισήγηση για τη δημιουργία ενός σώματος εθελοντών το οποίο, όπως είπε ψες ο Παπακώστας, θα αποτελείται από όσους στρατιώτες επιθυμούν να παραμείνουν στο στράτευμα επί πληρωμή, μέχρι να πάνε για σπουδές τον Σεπτέμβρη.
Εννοείται ότι αυτή η περίπτωση αφορά όσους θα απολύονται Γενάρη και δεν θα έχουν απασχόληση μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Διεθνιστής είπε...

Μιχάλη τα σχόλια και οι διευκρινήσεις σου με κάλυψαν. Ευχαριστώ.

Pak είπε...

Διεθνιστή, ας μην περιμένουμε τον πρόεδρο και τους υπουργούς να παίρνουν σκληροπυρηνικές θέσεις. Ο ρόλος τους σε αυτή τη φάση της ιστορίας είναι να βρίσκουν τη λύση στα προβλήματα και πετυγχαίνουν τους αναγκαίους συμβιβασμούς. Οπόταν είναι φυσικό να καλει σε διάλογο τα μέρη αφού μόνο έτσι θα προκύψει λύση. Ο ρόλος της σκληρής αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο ανήκει ακόμη στην ΠΕΟ και το ΑΚΕΛ

annie's animal είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
annie's animal είπε...

ας μην παμε μακρια στο "κράτος και επανάσταση" ας πουμε μόνο οτι οποιος αναλαμβανει υπουργεία αριστερός ή δεξιός αναλαμβάνει να τερματίσει τις ταξικές συγκρούσεις είτε ειρηνικά με κοινωνικό διάλογο είτε με τη βία του κράτους.
Να το πούμε και αλλιώς πέρασε στο άλλο στρατόπεδο. Βέβαια είναι και ένα ζήτημα αν ήταν ποτέ στο δικό μας.


Η καλύτερη απάντηση είναι η η παρακάτω

λέτε τα βράδια όταν κοιμάται να βλέπει τέτοια όνειρα για να έχει και ήσυχη την αριστερή συνείδηση της ;

Διεθνιστής είπε...

Καταπληκτικό βιντεάκι. Θα το δανειστώ, οκ;